dimecres, 15 de febrer del 2017

El Districte 22@ i els "Encants Vells"

El Districte 22@, conegut com a 22@ o el Districte de la innovació, és una àrea de Barcelona de prop de 200 hectàrees amb l'objectiu de transformar l'antic sòl industrial del Poblenou (districte de Sant Martí) per convertir-lo en una àrea de concentració estratègica d'activitats intensives en coneixement. A la vegada a 22@Barcelona s'està creant un nou model de ciutat compacta on les empreses, universitats, centres d'investigació, de formació i de transferència tecnològica conviuen amb habitatges, equipaments i zones verdes.
Per tal d'aconseguir aquests objectius es posa l'accent en la creació de nombrosos projectes destinats a promoure la competitivitat i la projecció internacional del conjunt d'empreses i institucions presents al territori que tenen la vocació d'esdevenir els motors del desenvolupament econòmic del nou centre productiu de Barcelona. Aquestes iniciatives permeten crear clústers en diversos àmbits de coneixement en què Barcelona pot assolir un lideratge internacional, a través de la concentració en el territori d'empreses, organismes públics i centres científics i tecnològics de referència en els sectors considerats estratègics: Mèdia, Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), Tecnologies Mèdiques (TecMed), Energia i Disseny.
Des del 2000, ja s'hi han instal·lat més de 1.500 noves empreses que han generat més de 42.000 nous llocs de treball.
Els nous plans d'urbanisme i l'actitud del govern municipal de Barcelona han provocat controvèrsia entre la ciutadania, ja que aquest projecte de districte econòmic és percebut com una amenaça per a l'estabilitat econòmica del barri. L'associació de veïns del Poblenou també és crítica amb aquest nou projecte d'entramat urbà. El col·lectu Fotut 2004 i altres moviments antifòrum, que van fer campanya en contra del Fòrum Universal de les Cultures a Barcelona l'any 2004, continuen criticant el nou desenvolupament de la ciutat i les polítiques de l'Ajuntament.























































Els Encants de Barcelona - Fira Bellcaire, amb més 7 segles d'existència és un dels mercats més antics i que encara existeixen a Europa. Els seus orígens es remunten al segle XIII. Aquesta és una de les principals raons que fan que aquest sigui un dels mercats més importants, coneguts i amb més trànsit diari de la ciutat. És un clar exemple del dinamisme comercial de la ciutat de Barcelona.
Amb més de 750 anys d'història, ha estat ubicat en diferents zones de la ciutat, i fins ara, amb un cert punt de provisionalitat.
El 2006, després de diferents projectes, propostes de canvis d'ubicació, algun que altre referèndum entre els propis encantistes i diverses mobilitzacions per part dels mateixos, es va aprovar el nou emplaçament, al Bosquet Dels Encants.
El 25 de setembre de 2013, finalment, es va estrenar el nou emplaçament. Situat sota una espectacular coberta de 24 metres d'altura i plena de miralls que reflecteixen tota l'activitat diària del mercat, i sempre conservant l'essència pròpia del mercat i la sensació de compra a l'aire lliure. La principal funció d'aquesta coberta és protegir els propis comerciants de les inclemències meteorològiques.
L'equip d'arquitectura B720, dirigit per Fermín Vázquez, va ser l'encarregat de dissenyar les instal·lacions que acullen l'actual mercat dels Encants Barcelona.
Les obres del nou emplaçament van començar l'any 2009 i va obrir les seves portes per primera vegada el passat 25 de setembre de 2013, i es va inaugurar oficialment el 27 i 28 de setembre.









***********************************





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada